RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miltante ber for franske gisler

(AFP PHOTO/HO/AL-JAZEERA (Scanpix))
Sist oppdatert:
En radikal islamistisk gruppe ber nå sine rivaler i Den islamske hær i Irak om å frigi de to franske journalistene som har blitt holdt fanget siden 20. august.

På et videoopptak sendt nyhetsbyrået AFP tirsdag, ber representanter fra gruppen Hemmelig Islamistisk Armé om at de to franskmennene frigis «for å bevise samarbeid mellom motstandsgrupper».

Nye krav
På videoen på står to grupper bestående av fire maskerte og bevæpnede menn hver, frem med appeller til gisseltakerne.

Mandag ga Den islamske hær i Irak Frankrike 48 timer på å oppfylle deres nye krav. Her ble Frankrike bedt om å love å godta bin Ladens forslag om våpenhvile, betale fem millioner dollar i løsepenger, og å garantere å ikke involvere seg i Irak.

I møte
Tirsdag formiddag var franske diplomater i møte med den innflytelsesrike sunnimuslimske ledere for å diskutere skjebnen til de to journalistene.

- Vi har hatt samtaler med den franske ambassadøren og hans følge. Vi har forsøkt å forklare kidnapperne hvordan Frankrike støtter araberne og Irak, uttalte Hatem al-Zaid. Han er medlem i Muslimske Lærdes Komité, en sammenslutning av fundamentalistiske geistlige som har vært i forbindelse med opprørerne

- Nå håper vi bare at de franske fangene vil bli satt fri, sa han videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere