RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miner hindrer ikke nødhjelpsarbeid

Sist oppdatert:
Norsk Folkehjelps foreløpige analyse av landminessituasjonen i kriseområdene på Sri Lanka, viser at minene ikke vil være et stort hinder for nødhjelp i regionen.

I etterkant av flodbølgen som rammet Sri Lanka, har det vært fokusert på risikoen for at landminer fra uklarerte minefelt er forflyttet inn i katastrofeområdet og dermed forhindrer nødhjelpsarbeidet.

Norsk Folkehjelps analyser viser nå at de fleste minefeltene i Vanniregionene nord på Sri Lanka befinner seg i innlandet og vurderes å være intakte og på samme steder som tidligere.

I en pressemelding skriver Norsk Folkehjelp at det imidlertid finnes områder der hjelpearbeiderne bør utvise særskilt aktsomhet.

- Kyststrekningen fra Mullaitivu til Trincomalee nordøst på Sri Lanka kan være preget av noe forflytning av landminer. På hele denne strekningen bør spesiell varsomhet utvises fra 50-500 meter fra stranden og inn i landet. Varsomhet bør også utvises på kyststrekningen fra Trincomalee sørover til Batticaloa. Norsk Folkehjelp vil gjøre en grundig kartlegging av dette når situasjonen tillater det, heter det i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere