RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minister med Muhammed på T-skjorta

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Det italienske reformministeren Roberto Calderoli har fått laget en T-skjorte med bilde av Muhammed. Han sier han ikke vil føye seg for ekstremister.

(NA24): - Jeg har fått laget T-skjorter med tegningene som har opprørt Islam, og jeg vil begynne å gå med dem i dag, sier Calderoli til det italienske nyhetsbyrået Ansa, ifølge Reuters.

Calderoli er minister for reformer i den italienske regjeringen, og representerer det høyreorienterte og innvandrerfiendtlige partiet Lega Nord.

Ministeren sier at dette ikke er ment som en provokasjon mot islam, men han ser ingen grunn til å la seg styre av ekstremister.

- Vi må glemme denne ideen om at vi kan snakke med disse menneskene. De vil bare ydmyke folk. Punktum. Og hva er vi i ferd med å bli? Sivilisasjonen av smeltet smør? sa Calderoli.

Problematisk
T-skjortestuntet kan bli problematisk for statsminister Silvio Berlusconi, som ifølge italiensk presse skal ha bedt Calderoli om å ligge lavere i denne saken - tydeligvis til liten nytte.

Calderoli slår tvert om tilbake mot Berlusconi, og peker på at Berlusconi før helgen ble kritisert for å ha sammenlignet seg med Jesus. - Jeg er politikkens svar på Jesus. Jeg ofrer meg for alle, sa Berlusconi.

Calderoli mener Berlusconi i så fall burde følge eksemplet til Jesus, og spre kristne verdier, i stedet for å bli misjonert av Islam.

Provokatør
Det er ikke første gang Calderoli provoserer. Tidligere i vinter kalte han en palestinsk journalist «den solbrente damen». Han var også begeistret over at et nytt italiensk program for å stimulere befolkningen til å få flere barn, ikke vil omfatte innvandrere. - Jeg er stolt over det faktum at babybonusen bare vil gå til italienske statsborgere. Jeg sier til alle Ali Babaene at enten Allah eller deres myndigheter må ta vare på dem, sa han, ifølge Reuters.

I fjor ble Calderoli kritisert av dyrevernere for å holde ulver hjemme hos seg. Da inviterte han dem til å komme hjem til seg, og la til: - Vi har alltid behov for ferskt kjøtt.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere