RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minister siktet i barnesex-skandale

Ti personer, blant dem en tidligere minister, ble mandag siktet for delaktighet i en barnesexskandale i Portugal.

De ti skal ha misbrukt barn ved institusjoner i det statlige nettverket Casa Pia.

Tidligere arbeidsminister Paolo Pedroso er en av de siktede. Også de kjente fjernsynsfolkene Carlos Cruz og Herman Jose, samt Portugals tidligere ambassadør i Sør-Afrika Jorge Ritto, er blant de siktede ifølge nyhetsbyrået Lusa.

Halvparten av de siktede, blant dem Cruz og Ritto, er allerede varetektsfengslet i saken som har vakt voldsom oppsikt blant portugiserne.

Carlos Cruz, som har vært ansatt i portugisisk fjernsyn i mer enn 30 år, ble anholdt allerede i februar i år, melder NTB.

- Falske anklager

Eks-minister Pedroso satt varetektsfengslet i over fire måneder før han ble løslatt i oktober i år. Han hevder at han er blitt utsatt for falske anklager som ledd i en politisk forfølgelseskampanje.

Som arbeidsminister med ansvar også for sosiale spørsmål var Pedroso formelt sett øverste sjef for Casa Pia-nettverket. Han ble sist mai fratatt sin parlamentariske immunitet, men fikk denne tilbake etter løslatelsen.

Pedroso sa mandag at han nå vil be om at den igjen blir opphevet, slik at han kan bli stilt for en domstol og få sjansen til å renvaske seg i åpen rett.

Sjåføren

Etterforskningen av saken begynte i november i fjor, etter at portugisiske medier meldte at sjåføren Carlos Silvino hadde satt overgripere i forbindelse med mindreårige ofre. Silvino var inntil mandag den eneste som var blitt formelt siktet i saken.

Sosialarbeidere sier at mer enn 100 av de 4500 barna som Casa Pia nå har omsorg for, viser tegn til at de gjentatte ganger er blitt utsatt for seksuelt misbruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere