RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minnes sin døde søster

Sist oppdatert:
Aisha Gaddafis søster og Muhammar Gaddafis datter ble drept med flere andre libyere i et amerikansk bombeangrep for 20 år siden. I dag markerer de med Lionel Richie og Jose Carreras.

Libya markerer 20-årsjubileet for den amerikanske bombingen av Tripoli og Benghazi. Lionel Richie og tenoren Jose Carreres sang foran Libyas leder Muhammar Gaddafi i Tripoli.

Omtrent 40 mennesker ble drept i angrepet den 15. april. Blant de døde var Gaddafis adoptivdatter, Hanna.

Markeringen av den amerikanske bombingen skal ha vært overraskende festlig, melder BBC. Diplomater, forretningsmenn og politikere holdt seg på beina mens soul-veteranen Lionel Richie dominerte konserten, Hana Festival for Freedom and Peace.

- Hanna bli æret i natt fordi dere har knyttet ordet fred til hennes navn, sa han til publikum.

Det var tidligere president Ronald Reagan som i sin tid beordret angrepet. Han anklaget Libya for å ha vært involvert i bombingen av en nattklubb i Berlin. To amerikanske soldater og en tyrkisk kvinne ble drept og minst 230 personer såret.

I ettertid ble Tysklands etterretningstjeneste funnet skyldig av en tysk domstol. Tripoli gikk med på å kompensere ofrene, men nekter å gi kompensasjon til de amerikanske familiene fordi de sier at også libyerne har rett til kompensasjon.

Forholdet mellom USA og Libya har bedret seg etter at Libya ga avkall på bruk av masseødeleggelsesvåpen. De fleste av USAs sanksjoner mot landet er nå løftet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere