RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STR (Afp)

Minst 120 døde i uvær i Sør-Asia

Sist oppdatert:
Nesten 1,5 millioner mennesker er evakuert etter kraftig nedbør i Kina og Japan. Uværet betegnes som tiårets verste.

Uværet er det verste på tolv år. Hittil har 118 mennesker måttet bøte med livet, men det forventes at dødstallet vil stige når uværet fortsetter. 47 personer er savnet.

- Kina kan nå møte den verste flommen på over et tiår dersom regnet fortsetter å skylle over elveregionen Yangtze, sier myndighetene - ifølge nyhetsbyrået AFP.

Hvis mye regn treffer øvre del av elven kan Yangtze lide av oversvømmelser på samme nivå som i 1998. Flommen i 1998 står som en av de verste i landets historie. Tragedien drepte 4150 personer, og sendte 18 millioner mennesker på flykt fra deres hjem.

Jordskjelv
De kraftige regnskyllene har også uløst dødelige jordkjelv som har feid over hele landsbyer, skriver AFP.

Tidligere denne uken skjedde en rekke lignende katastrofer i sørvest- og sentral-Kina. Da ble 41 mennesker drept.

Rundt 25.000 fiskebåter har retunert til havna ved øya Hainan, som ligger sør i Kina. Det forventes at det vil komme vindkast som vil resultere i cirka åtte meter høye bølger.

Advart
Det nasjonale meteoroligiske institutt i Kina advarte om at stormen «Conson» ville treffe sørkysten på torsdag. «Conson» drepte 23 mennesker og etterlot dusinvis hjemløse på Filippinene.

«Conson» hadde i utganspunktet blitt nedgradert fra en tyfon til en tropisk storm, men samlet krefter igjen og er nå klassifisert som en alvorlig tropisk storm, melder senteret - ifølge AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere