RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 13 døde i flystyrt

Sist oppdatert:
- Vi lander i havet, meldte piloten før charterflyet nødlandet i havet utenfor den italienske øya Sicilia. 13 er bekreftet omkommet.

Flyet hadde 39 personer om bord da det nødlandet i havet utenfor havnebyen Palermo. 14 personer er reddet av kystvakta, og minst 13 døde er foreløpig funnet, melder Reuters.

Ifølge CNN skal minst 23 personer være reddet.

Piloten meldte om problemer med motoren, og ville nødlande på flyplassen i Palermo, men nådde ikke fram. Det melder det italienske nyhetsbyrået Ansa, som igjen siterer italienske redningsmannskaper. Ulykkesstedet ligger 19 kilometer fra kysten utenfor havnebyen Palermo.

Ifølge Nicoletta Tommessile, som er talskvinne for det italienske luftfartsverket ENAV, kontaktet piloten flykontrollen i Roma klokka 15.24, lokal tid, for å rapportere om motorproblemene. Piloten sa at han ville forsøke å nå Palermo. 16 minutter senere fikk tårnet beskjeden:

- Vi går ned i havet
Kystvakta så to passasjerer på flyvingene etter nødlandingen. Flyet var på vei fra Bari, som ligger ved kysten sørøst i Italia, til Djerba i Tunisia.

Det er bare fire dager siden et passasjerfly kjørte av rullebanen på en flyplass i Toronto i Canada. Alle om bord i flyet, hele 309 personer, klarte å komme seg ut av flyet på 90 sekunder.

Er du i nærheten av ulykkesområdet? Ta kontakt på e-post vaktsjef@nettavisen.no, telefon +47 21 00 60 10, MMS til NATIPS 1984.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere