RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erick-Christian Ahounou (AP Photo)

Minst 131 omkom i Benin

Sist oppdatert:
Minst 131 personer omkom da et passasjerfly torsdag styrtet rett etter avgang fra Benins hovedstad Cotonou, opplyser landets helseminister.

- Antall døde er 131, og det er 25 overlevende, sier en høytstående libanesisk tjenestemann til nyhetsbyrået DPA fredag ettermiddag, melder NTB-Reuters.

Libanons utenriksminister Jean Obeide er kommet til landet for å ha samtaler med overlevende. Flyet skulle til Libanons hovedstad Beirut, og de fleste passasjerene var libanesere. Flyet av typen Boeing 727 styrtet i havet etter å ha kommet bort i en bygning rett etter avgang.

- Delte seg opp
En lege ved ett av sykehusene sier til fransk fjernsyn at flere av de overlevende fortalte ham hvordan de opplevde ulykken.

- Passasjerene har fortalt oss at flyet akkurat hadde tatt av da de hørte en høy lyd, og opplevde at flyet rett og slett begynte å dele seg opp, fortalte legen Martin Chablis.

Flertallet av de overlevende er fra Libanon, men annenpiloten, som også overlevde, skal være fra Libya.

Øyenvitner kunne kort tid etter ulykken observere minst 60 personer som var omkommet. De første som kom i gang med redningsarbeid var fiskere og deres familier som var samlet på stranden like ved området hvor flyet styrtet for å feire jul.

Tungt lastet?
Flyet skal hatt problemer med å trekke inn understellet, og skal ha krasjet inn i en bygning i enden av rullebanen. Maskinen skal deretter ha eksplodert og krasjet i sjøen. En teori er at flyet var for tungt lastet.

Flyet tilhørte det libanesiske charterflyselskapet UTA, og var på vei til Beirut. Flyet var fullpakket med libanesiske familier som skulle hjem til Beirut på juleferie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere