RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 14 narkodrept i Mexico

Sist oppdatert:
Satt fyr på og dumpet på gaten i Tijuana.

Minst 14 mennesker er i løpet av de siste dagene funnet drept i Mexico på grensen til USA, melder Reuters.

Politiet fant mandag seks forkullede kropper, og en som fremdeles brant, på gaten i grensebyen Tijuana mandag.

Trolig narkodrap
Ifølge politiet i byen er det trolig narkogjenger som står bak angrepet.

Les også: Verdens farligste menn

- Noen av ofrene har blitt skutt eller slått i hjel. Det er fremdeles uklart om noen av ofrene ble brent levende, sier en talsperson for politiet til Reuters.

Tijuana er en av de verste rammede områdene i Mexicos rivalisering mellom narkotikakarteller og sikkerhetsstyrker.

Joaquin «Shorty» Guzman som leder Sinaloa-kartellet prøver å ta kontroll overta smuglerrutene til California fra brødrene i Arellano-Felix-kartellet, som lenge har vært det dominerende kartellet i Tijuana.

1700 drept i år
Det har ifølge politiet vært to relativt rolige måneder i Tijuana, som ligger på grensen til San Diego i California, men den siste tiden har politiet sett en økning både i narkodrap og i kidnappinger.

Minst 14 mennesker har blitt drept i narkotikarelaterte voldshandlinger siden søndag morgen, og hittil i år har mer enn 300 mennesker mistet livet bare i Tijuana. Tallet for hele Mexico er ifølge Reuters hittil i år allerede oppe i 1700 mennesker.

Les også: Mexicos førstedamer

Knyttes til trusselbrev
De forbrente og forkullede kroppene ble funnet mandag, to dager etter at det som trolig er narko-leiemordere dumpet et menneskehode i en svart bag i turistbyen Oaxaca sør i Mexico. I bagen var det ifølge Reuters også et trusselbrev rettet til meksikanske politistyrker.

President Felipe Calderon i Mexico har sendt store tropper til Tijuana for å prøve å bekjempe narkogjengene, men har ikke lykkes med å få slutt på voldshandlingene. I stedet har antallet narkodrap økt drastisk det siste året.

Allikevel tror både amerikanske og meksikanske styrker at den økende gateverdien viser at mindre narkotika kommer over grensen og inn i USA, og at økningen i voldshandlinger viser at kartellene er i ferd med å bli svekket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere