*Nettavisen* Nyheter.

Minst 14 narkodrept i Mexico

Satt fyr på og dumpet på gaten i Tijuana.

07.07.08 23:50

Minst 14 mennesker er i løpet av de siste dagene funnet drept i Mexico på grensen til USA, melder Reuters.

Politiet fant mandag seks forkullede kropper, og en som fremdeles brant, på gaten i grensebyen Tijuana mandag.

Trolig narkodrap
Ifølge politiet i byen er det trolig narkogjenger som står bak angrepet.

Les også: Verdens farligste menn

- Noen av ofrene har blitt skutt eller slått i hjel. Det er fremdeles uklart om noen av ofrene ble brent levende, sier en talsperson for politiet til Reuters.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP PHOTO/Said Betanzos

Tijuana er en av de verste rammede områdene i Mexicos rivalisering mellom narkotikakarteller og sikkerhetsstyrker.

Joaquin «Shorty» Guzman som leder Sinaloa-kartellet prøver å ta kontroll overta smuglerrutene til California fra brødrene i Arellano-Felix-kartellet, som lenge har vært det dominerende kartellet i Tijuana.

1700 drept i år
Det har ifølge politiet vært to relativt rolige måneder i Tijuana, som ligger på grensen til San Diego i California, men den siste tiden har politiet sett en økning både i narkodrap og i kidnappinger.

Minst 14 mennesker har blitt drept i narkotikarelaterte voldshandlinger siden søndag morgen, og hittil i år har mer enn 300 mennesker mistet livet bare i Tijuana. Tallet for hele Mexico er ifølge Reuters hittil i år allerede oppe i 1700 mennesker.

Les også: Mexicos førstedamer

Knyttes til trusselbrev
De forbrente og forkullede kroppene ble funnet mandag, to dager etter at det som trolig er narko-leiemordere dumpet et menneskehode i en svart bag i turistbyen Oaxaca sør i Mexico. I bagen var det ifølge Reuters også et trusselbrev rettet til meksikanske politistyrker.

President Felipe Calderon i Mexico har sendt store tropper til Tijuana for å prøve å bekjempe narkogjengene, men har ikke lykkes med å få slutt på voldshandlingene. I stedet har antallet narkodrap økt drastisk det siste året.

Allikevel tror både amerikanske og meksikanske styrker at den økende gateverdien viser at mindre narkotika kommer over grensen og inn i USA, og at økningen i voldshandlinger viser at kartellene er i ferd med å bli svekket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.