RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 16 personer drept i selvmordsangrep i Irak

Flere angrep, blant annet to bilbomber, tok livet av 16 personer sør Bagdad for mandag, opplyser sikkerhetskilder.

Bagdad (NTB-AFP): I det dødeligste angrepet mandag detonerte en selvmordsbomber en bil rigget med eksplosiver ved en politikontrollpost i Suweira sør for hovedstaden Bagdad. 13 personer ble drept og 35 såret, ifølge myndighetene.

To personer ble drept da en annen bilbombe eksploderte ved en kontrollpost i Madain, og én person ble skutt og drept av bevæpnede menn i Latifyah.

Søndag ble minst 16 personer drept i et selvmordsangrep ved universitet nord i Bagdad. FNs spesialutsending til Irak, Nickolay Mladenov, fordømte angrepet på universitet, som drives av en sjiamuslimsk stiftelse, og han sier det var et forsøk på å fyre opp under sekterisme.

– Målet er valgt for å egge sekterisk hat. Dette er nok et eksempel på den sekteriske volden menneskene i Irak må kjempe mot for å få fred, og det skjer i en tid da det irakiske folk forbereder seg til å gå til urnene, sier han.

Angrepene skjer bare en drøy uke før Irak skal velge ny nasjonalforsamling. Fra starten av året er 2.700 personer drept i landet. Volden er i stor grad knyttet til konflikter mellom sjiamuslimer og sunnimuslimer, og den er blitt enda verre som følge av krigen i nabolandet Syria. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere