RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 180 drept i Rio

Jordskred, Rio de Janeiro.
Jordskred, Rio de Janeiro. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Tallet på døde etter jordskredene i Rio de Janeiro-området i Brasil har steget til 180.

Lokale medier skrev at 200 personer fryktes døde, etter de nær 200 jordskredene som har rammet områder ved Rio de Janeiro, Brasils nest største by. Etter at regnet startet mandag har områdene har vært utsatt for de største nedbørsmengdene på 40 år.

Håpet om å finne overlevende svinner, men redningsarbeidet fortsetter i jordmassene.

I Bumba Hill-slummen i byen Niteroi ble det torsdag gravd ut 21 levende og 12 døde fra 50 hus som ble tatt av jordskred onsdag, skriver Reuters.

Hørte raset
Myndighetene melder at rundt 24.000 er gjort hjemløse av jordskredene og flere tusen boliger står fortsatt i fare for å bli tatt av jordskred.

En av de husløse, Marlene Pineiro, fortalte at hun og familien hørte en høy lyd da jorden begynte å bevege seg under huset de bodde i. De hoppet ut av vinduet og kom seg vekk.

- Vi sprang og alt falt sammen, kjøkkenet, min brors rom, stua ... Men i det andre rommet stanset det, så da åpnet vi vinduet, kom oss ut i skogen og sprang vekk, sa Pineiro.

Brasilianske myndigheter har opprettet et fond på 113 millioner dollar for å finansiere arbeidet som må gjøres etter katastrofen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere