Gå til sidens hovedinnhold

Minst 180 drept i Rio

Tallet på døde etter jordskredene i Rio de Janeiro-området i Brasil har steget til 180.

Lokale medier skrev at 200 personer fryktes døde, etter de nær 200 jordskredene som har rammet områder ved Rio de Janeiro, Brasils nest største by. Etter at regnet startet mandag har områdene har vært utsatt for de største nedbørsmengdene på 40 år.

Håpet om å finne overlevende svinner, men redningsarbeidet fortsetter i jordmassene.

I Bumba Hill-slummen i byen Niteroi ble det torsdag gravd ut 21 levende og 12 døde fra 50 hus som ble tatt av jordskred onsdag, skriver Reuters.

Hørte raset
Myndighetene melder at rundt 24.000 er gjort hjemløse av jordskredene og flere tusen boliger står fortsatt i fare for å bli tatt av jordskred.

En av de husløse, Marlene Pineiro, fortalte at hun og familien hørte en høy lyd da jorden begynte å bevege seg under huset de bodde i. De hoppet ut av vinduet og kom seg vekk.

- Vi sprang og alt falt sammen, kjøkkenet, min brors rom, stua ... Men i det andre rommet stanset det, så da åpnet vi vinduet, kom oss ut i skogen og sprang vekk, sa Pineiro.

Brasilianske myndigheter har opprettet et fond på 113 millioner dollar for å finansiere arbeidet som må gjøres etter katastrofen.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken