RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 20 drept av tornado

Sist oppdatert:
Minst tjue mennesker mistet livet da en tornado herjet i Indiana natt til søndag.

En tornado raste over de amerikanske delstatene Indiana og Kentucky natt til søndag. Minst 20 personer omkom, over hundre hjem ble ødelagt, og tusenvis av mennesker mistet strømmen, melder Associated Press.

Minst tolv mennesker ble drept da tornadoen rammet en park med mobile boenheter - en såkalt trailerpark - ved Evansville sør i delstaten Indiana.

Assisterende brannsjef Chad Bennett i Newburgh i Warrick sier til CNN at fire mennesker mistet livet i Warrick County, og at de hardest rammede områdene er rett nord for småbyen.

Ytterligere 160 mennesker skal ha blitt skadet i herjingene. Sykehuset i Evansville opplyser at de har fått inn rundt 50 skadde, og at tilstanden til 15 av disse er kritisk.

- Skadene er veldig omfattende. Nå når dagslyset har kommet, er det lettere å se omfanget og det er sjokkerende, sier Bennet til CNN.

Lokale myndigheter har erklært unntakstilstand i området og vil be Nasjonalgarden om hjelp til å håndtere situasjonen.

Adam Groupey ved beredskapsavdelingen i Evansville og Vanderburgh opplyser at tornadoen traff bakken ved to-tiden i natt lokal tid i Hendersen County nord i Kentucky. Deretter raste den videre nordover til Warrick County.

The National Weather Service hadde utstedt tornadovarsel 30 minutter før den rammet, men fordi folk stort sett sov på det tidspunktet ble mange ikke advart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere