RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 20 drept i gisseldrama

Foto: RAHAT DAR (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
En militant gruppe tok kontroll over en politiskole i Lahore i Pakistan mandag. Nå er gisseldramaet over.

Ifølge pakistansk politi skal beleiringen av akademiet være over. Fire aksjonister skal være drept og tre er arrestert, opplyser utenriksminister Kamal Shah til Reuters.

Hvor mange som ble drept i gisseldramaet er fortsatt noe uklart, men antall drepte kan være minst 20. En politisjef sier til Reuters at åtte politiaspiranter er drept og svært mange såret.

Skapte panikk
Tidligere på dagen kom det meldinger om at en rekke politifolk var drept da en gruppe væpnede menn angrep en politiskole i Pakistan mandag. Politiskolen ligger i Manawan i utkanten av Lahore, og fjernsynsbilder fra stedet viste sårede politifolk på bakken.

- Det er fullstendig panikk her. Vi aner ikke hvor mange angripere det er snakk om, eller hvor mange av dem som er døde eller som skjuler seg i bygninger i nærheten, sa en talsmann for politiet på stedet.

En såret politimann forteller hvordan angrepet skjedde mens politirekruttene gikk gjennom deres vanlige morgenøvelse på paradeplassen.

- En granat slo ned ved siden av troppen vår. Deretter ble det åpnet ild. Det pågikk i nærmere 20 minutter, fortalte politimannen til pressefolk som hadde samlet seg rundt hans sykeseng.

- En mann i lyse klær, jeg tror de var hvite, sto foran oss og skjøt mot oss. De ønsket å gjøre så mye skade som mulig, sier den skadde.

400 holdt som gissel
Siden den militære gruppen angrep akademiet, har militære styrker og politiets sikkerhetsstyrke omringet skolen der politistudenter, politi og andre ansatte ble holdt som gisler. Det går 850 elever ved skolen. Hvor mange som var gisler, er ikke sikkert. Ifølge AFP var det snakk om rundt 400 personer.

Gjerningsmennene var utstyrt med automatvåpen og håndgranater da de stormet politiskolen.

Angrepet kommer få uker etter et tilsvarende angrep mot bussen til Sri Lankas cricketlandslag i Lahore, der sju politifolk og en sjåfør ble drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere