RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 200.000 har flyktet fra denne byen

Foto: REUTERS/Shaam News
Sist oppdatert:
FNs humanitære sjef uttrykker sterk bekymring for situasjonen i Aleppo.

Aleppo (NTB-AFP): Minst 200.000 mennesker har flyktet fra kampene i den syriske byen Aleppo i løpet av to dager, melder FN.

FNs sjef for humanitære spørsmål, Valerie Amos, sier det ikke er kjent hvor mange personer som er igjen i byen.

- Mange mennesker har midlertidig søkt tilflukt i skoler og andre offentlige bygninger i tryggere områder, sier Amos, som ber om at hjelpeorganisasjoner må få adgang til Aleppo.

Det er Den internasjonale Røde Kors-komiteen og Røde Halvmåne i Syria som har utarbeidet anslaget over antall mennesker som har forlatt Aleppo de siste to dagene.

- Jeg ber alle parter i kampene sørge for at de ikke rammer sivile og at de gir humanitære organisasjoner fri adgang, sier Amos.

De voldsomme kampene i Aleppo raste fram til daggry mandag morgen. Kampene om byen fortsetter for tredje dag på rad, og begge sider hevder de har framgang. Frankrike har bedt om et nytt møte i FNs sikkerhetsråd.

Det var harde kamper hele helgen i Syrias største by Aleppo, der regjeringsstyrkene blant annet har skutt raketter fra kamphelikoptre.

- Regjeringsstyrkene har ikke rykket fram én meter, sier oberst Abdel Jabbar al-Oqaidi, leder for Den frie syriske hær (FSA) i Aleppo.

- Vi iverksatte et nytt angrep fra Salaheddin i løpet av natten, og vi ødela fire stridsvogner, sier han på telefon til nyhetsbyrået AFP.

Intense kamper

Aleppo - Syrias mest folkerike by - har de siste dagene vært sentrum for intense kamper mellom regjeringsstyrker og opposisjonsstyrker. Syria er herjet av vold med mer enn 10.000 drepte, de fleste sivile, siden opprøret mot president Bashar al-Assad startet for 16 måneder siden. I tillegg til Aleppo er det meldt om en opptrapping av kampene i flere byer og landsbyer samt i hovedstaden Damaskus, melder FN i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere