*Nettavisen* Nyheter.

Minst 21 drept i angrep

Politistasjonen i den irakiske byen Falluja ble lørdag morgen utsatt for et massivt angrep fra fire kanter. Minst 21 personer ble drept og 35 såret, mens fanger rømte.

14.02.04 12:10

Gjerningsmennene avfyrte granater og raketter, og skjøt med lette maskingevær fra fire hold. Blant de drept er minst 14 politimenn.

- Deres våpen var kraftigere enn våre kalasjnikover, sier politimannen Earazan Abu Issa, som var utenfor politistasjonen da angrepet startet.

Skytingen varte i 15 minutter, hvorpå de ukjente gjerningsmennene flyktet. Et ukjent antall fanger klarte å rømme.

Sperret av
Vitner opplyser at ambulanser fraktet ofrene til sykehus og at deler av byen ble sperret av etter angrepet.

Ifølge nyhetsbyrået AFP inneholdt bygningen også kontorer for den nye irakiske hæren som er opprettet av den amerikanske okkupasjonsmakten.

Falluja ligger 50 kilometer vest for Bagdad, i et sunnimuslimsk område hvor motstanden mot amerikanerne er stor.

Nøye planlagt
Angrepet ser ut til å ha vært nøye planlagt, men det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak. Utover dagen var politiet i Falluja i høy beredskap. Flere vakter sto oppstilt på taket til politistasjonen og det som omtales som et lokalt regjeringskontor.

Den siste uken har minst 100 irakere blitt drept i to selvmordsangrep ved Bagdad. Begge var rettet mot personer som ønsket å arbeide i de nye institusjonene som amerikanerne forsøker å bygge opp.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.