RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 27 døde i gasseksplosjon

Sist oppdatert:
Letemannskaper søker etter overlevende etter gasseksplosjon i Ukraina.

27 personer er så langt funnet døde etter at en boligblokk i Ukraina ble rammet av en eksplosjon julaften. Mange er savnet, og tallet på omkomne ventes å stige.

Over 700 redningsmannskaper arbeidet torsdag med å få folk ut av ruinene av den fem etasjer høye boligblokken. Kraner og til sammen 90 maskiner er også satt inn i ryddingen av ulykkesstedet. Forholdene er vanskelige med temperaturer rundt null.

27 personer er så langt bekreftet omkommet, og 26 av disse har blitt identifisert. Blant de døde er hele familier, mens fem skadde er fraktet til sykehus for behandling. Én av disse er livstruende skadet, ifølge ukrainske myndigheter, melder AFP.

Eksplosjonen ble trolig ble forårsaket av en lekk oksygenbeholder i kjelleren, opplyser det ukrainske departementet for krisehåndtering. Ulykken fant sted onsdag klokken 21.45 lokal tid i byen Evpatoria på Krim-halvøya ved kysten av Svartehavet.

Stanser for å lytte
Med jevne mellomrom stanser redningsmannskapene arbeidet for å lytte etter overlevende i ruinene, men det eneste som høres, er mobiltelefoner som ringer under haugen med sement og glass når pårørende prøver å kontakte savnede slektninger.

I de første timene etter eksplosjonen forsøkte de som var fanget, å ringe ut for å få hjelp. Men disse telefonene opphørte ved middagstider torsdag, ifølge en talskvinne for myndighetene.

Eksplosjonen skjedde på et tidspunkt på kvelden da de fleste av de 62 som bor i de 35 leilighetene i bygningen, ville vært hjemme, ifølge talsmann for katastrofemyndighetene, Ihor Krol.

- Det var et kraftig smell. Vi løp ut og så at halve bygningen var borte. Det var skriking, og et barn gråt, sa Sergej Jurtsjenko.

Russiske kondolanser
Både president Viktor Jusjtsjenko og statsminister Julia Timosjenko var torsdag på vei til ulykkesstedet med fly. President Jusjtsjenko har erklært landesorg i Ukraina fredag etter dødseksplosjonen.

Den russiske presidenten Dmitrij Medvedev kondolerte og tilbød å sende mannskaper fra den russiske marineflåten i Sevastopol for å hjelpe. Et stort flertall av befolkningen på Krim er russere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere