Gå til sidens hovedinnhold

Minst 28 døde i basseng

Barna lekte og plasket i det populære badelandet i Moskva. Da raste glasstaket over badegjestene. Minst 28 personer er døde, 111 er skadd og 17 personer er savnet.

Søndag kveld meldte russiske myndigheter om at alt håp om å finne flere overlevende, er ute. Minst seks barn er omkommet, ifølge ITAR-Tass. 78 personer er fortsatt på sykehus. Mange har av dem har store skader.

Om lag 1.300 personer hadde funnet veien til Transvaal Park lørdag og over 420 personer befant seg i den delen hvor taket raste ned.

Desperat leting
- Det kom en svært høy lyd. Deretter ble det stille og alle begynte å løpe for å komme seg i sikkerhet. Hele taket kollapset, fortalte en av de ansatte ved det eksklusive anlegget.

Hundrevis av mennesker styrtet nakne og halvnakne ut i vinterkulden, hutrende og livredde for hvordan det hadde gått med familie, venner og kjente som bare minutter tidligere befant seg i bassengene, badstuer eller andre deler av anlegget.

Brukte varmeovner
Redningsmannskaper arbeidet i hele natt på spreng for å finne overlevende under betong- og glassrestene, og stanset med jevne mellomrom i håp om å høre tegn til liv. Store varmeovner ble brakt inn for å hindre at overlevende skulle fryse i hjel mens de lå fanget under takrestene. Utetemperaturen i den russiske hovedstaden lå søndag morgen på 14 minusgrader.

Myndighetene var raskt ute med å avsanne rykter om terrorisme, og mente i stedet at store snømasser og en mulig feilkonstruksjon av taket på den relativt moderne bygningen var årsak. Det har snødd kraftig i Moskva de siste dagene.

Reklame

Spinnville priser på Comfyballs!