*Nettavisen* Nyheter.

Minst 30 drept i bombeangrep i nigeriansk by

Minst 30 mennesker mistet livet i en rekke bombeangrep mot to busstasjoner i byen Gombe nordøst i Nigeria onsdag kveld.

23.07.15 10:16

Ekstremister fra Boko Haram mistenkes å stå bak angrepene, som fant sted med bare 20 minutters mellomrom. Øyevitner på stasjonene Dadin Kowa og Dukku har fortalt at de hørte to eksplosjoner.

– Bombeeksplosjonene har krevd minst 30 menneskeliv, mens 105 personer er skadd og tatt med til universitetssykehuset i Gombe, sier Abubakar Yakubu fra Røde Kors til et nigeriansk nyhetsbyrå, ifølge DPA.

Dødstallene vil komme til å stige betraktelig, mener øyevitner.

Strømmangel i området gjør det umulig å fastslå hvorvidt det dreide seg om selvmordsangrep eller hjemmelagde bomber. Minst 50 mennesker døde i to bombeangrep i et marked i Gombe forrige fredag.

Opprørsgruppa Boko Haram har tatt på seg ansvar for en rekke selvmordsbomber og andre angrep i Nigeria og nabolandene Tsjad og Kamerun.

Onsdag ble også minst elleve mennesker drept i to ulike selvmordsangrep i byen Maroua nord i Kamerun. Ifølge lokale myndigheter ble angrepene utført av to jenter under 15 år.

Kamerun inngår sammen med Tsjad, Nigeria og Niger i en militærallianse mot Boko Haram. Men offensiven har ikke kunnet hindre stadig flere blodige angrep mot sivile i regionen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.