RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 35 drept i selvmordsangrep i Kabul

Sist oppdatert:
Minst 35 personer ble drept og flere hundre såret i selvmordsangrep i Afghanistans hovedstad fredag. Angrepene er de største siden Taliban-leder mulla Omars død ble bekreftet.

Det første angrepet rammet en militærbase i bydelen Shah Shadid like etter midnatt. Kontoret til landets president Ashraf Ghani opplyser at 15 personer er bekreftet drept og om lag 250 såret.

– Nattens angrep var et feigt terrorangrep mot sivile, sier Sayed Zafar Hashemi, presidentens talsperson.

Taliban var raskt ute med å ta avstand fra angrepet, som rammet kvinner, barn og ansatte ved et marmorselskap i nærheten. Opprørsgruppen tar sjeldent ansvar for angrep med mange sivile ofre.

Angrep politistudenter

Mindre enn et døgn etter ble minst 20 politiaspiranter drept da en selvmordsbomber kledd i politiuniform angrep politihøyskolen i Kabul. Minst like mange ble skadd i angrepet, som skjedde da kadettene sto i kø for å komme inn til skolen igjen.

Her påtok Taliban seg ansvar via en Twitter-melding. Angrepet ansees som et sikkerhetsbrudd ved institusjonen.

Like etter hørtes lyden av to eksplosjoner nord for flyplassen i Kabul, i nærheten av en amerikansk flybase, men det er ikke kjent hva som skjedde i disse angrepene.

Taliban trapper opp

Taliban skal være i gang med å trappe opp sin sommeroffensiv, og eksplosjonene i Kabul er de største siden mulla Akhtar Mohammed Mansour ble utnevnt til Talibans leder.

Uenigheter internt i Taliban om utnevnelsen av mulla Akhtar Mohammed Mansour som ny leder, har skapt bekymring for hvordan det vil gå med fredssamtalene mellom den islamistiske opprørsgruppen og Afghanistans regjering. Hvis ikke opprørerne har en klar leder, kan det bli vanskeligere å forhandle med dem.

En styrke på 13.000 utenlandske soldater, som primært driver opptrening av afghanske styrker og såkalte antiterroroperasjoner, er fortsatt i landet etter at et mer omfattende NATO-oppdrag ble avsluttet ved nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere