RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 38 drept på to døgn i Afghanistan

Sist oppdatert:
Minst 38 afghanske soldater, politifolk og sivile er drept i en rekke angrep i flere afghanske provinser de siste to døgnene.

Minst 29 politifolk og regjeringssoldater ble drept av Taliban-krigere i den vestlige Farah-provinsen, opplyser afghanske myndigheter. Opprørerne angrep flere militærposter i utkanten av Farah by, samt i tre andre distrikter.

I Samangan-provinsen i nord ble minst sju politimenn drept i et angrep utført av ytterliggående islamister, ifølge en annen tjenestemann. 14 andre ble såret i angrepet torsdag kveld.

Samtidig opplyser lokale myndigheter at to sivile er drept av Taliban-opprørere i Jalrez, som ligger i Maidan Wardak-provinsen sentralt i landet.

I Nangarhar øst i landet ble fem sivile såret av en bombe fredag. Tirsdag ble minst 68 mennesker drept da en selvmordsbomber gikk til angrep under en demonstrasjon i samme provins.

Volden i Afghanistan har vært økende det siste året, og analytikere har kommet med dystre spådommer om landets situasjon i 2018.

– Krigen i Afghanistan kan kreve 20.000 menneskeliv i 2018, fastslår Graeme Smith, konsulent i International Crisis Group (ICG).

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere