Gå til sidens hovedinnhold

Minst 50 ble drept i nattklubbmassakren

Dødstallene har steget dramatisk etter skyteingen på utestedet Pulse i Orlando, som er den verste skytetragedien i USAs historie.

50 personer ble drept i angrepet, ifølge amerikanske myndigheter.

I tillegg er 53 mennesker såret, flere av dem alvorlig, opplyste politiet og delstatsmyndighetene i Florida på en pressekonferanse søndag.

– Det store antallet drepte og ofre gjør at arbeidet vil ta tid, sa John Mina i Orlando-politiet på pressekonferansen.

Skytemassakren på utestedet Pulse i Orlando i Florida er den verste i USAs moderne historie, ifølge flere amerikanske medier.

Følg NTBs livedekning av Orlando-skytingen lenger ned.

Les også: Dramatiske skildringer fra nattklubbgjestene

- Unntakstilstand

Gjerningsmannen ble drept av politiet, og motivet for skytingen på nattklubben for homofile og lesbiske, er foreløpig ikke kjent.

Delstatsmyndighetene i Florida har innført unntakstilstand i Orlando, men FBI opplyser at det ikke foreligger noen umiddelbar trussel om nye angrep i byen.

Helsepersonell opplyser at flere av de skadde er alvorlig skadet.

– Allerede da etterforskerne kom til stedet, så de at minst 20 mennesker var drept. Dessverre har dette tallet steget til 50, sa Mina på pressekonferansen.

Les også: Kilde til Nettavisen: - 10 av vennene mine er på sykehuset

- Ikke et tilfeldig sted

Med unntak av Florida-massakren er angrepet med høyest dødstall på denne listen angrepet på skolen Virginia Tech i 2007. Her ble 32 mennesker drept av en 23 år gammel student.

– Jeg tror ikke det er tilfeldig at dette stedet ble angrepet, siden det er en homoklubb. Det kan godt hende det vi så i natt, var et fryktelig eksempel på hatkriminalitet, sa kongressmedlem Alan Grayson på pressekonferansen

(Artikkelen fortsetter under bildet)


- Dette er helt forferdelig

Mina sier det er uklart hvor mange som ble drept da gjerningsmannen begynte å skyte mot folkemassen på nattklubben, og hvor mange som kan ha blitt skutt under selve gisselsituasjonen.

– Dette er helt forferdelig. 50 ofre i ett angrep. Det er en av de verste tragediene vi har sett, sa Mina.

– Dette er en tragedie, ikke bare for Orlando, men for hele landet. Det er en tragedie som kunne skjedd hvor som helst i USA. Alle må være årvåkne og ringe FBI hvis de ser noe mistenkelig, fortsatte han.

Les også: Kilde til Nettavisen: - 10 av vennene mine er på sykehuset


- Gjerningsmann identifisert

Politiet bekrefter at de har identifisert gjerningsmannen, men vil ikke gå ut med navnet på ham. Ifølge amerikanske medier er gjerningsmannen en amerikansk statsborger med afghansk opprinnelse, identifisert som 29 år gamle Omar Mateen.

Mateen skal ikke ha stått oppført på USAs liste over mulige terrorister før angrepet, ifølge BBC. Han var imidlertid under etterforskning for et lovbrudd.


Ifølge CNN kommer Mateen fra byen Fort Pierce, som ligger en to timers kjøretur unna Orlando. Politiet uttalte tidligere på dagen at gjerningsmannen ikke kom fra Orlando-området.

– Jeg ber alle i det muslimske miljøet som kan sitte på noe informasjon, om å ta kontakt med FBI for å dele det dere vet. Jeg ber også religiøse ledere fra andre trosretninger om å be for ofrene og deres familier i denne vanskelige tiden, sier imam Muhammad Mursi som også deltok på politiets pressekonferanse.

– Jeg ber mediene om å frastå fra å trekke forhastede konklusjoner. Vi må ikke ta fokus bort fra den tragedien dette er, sa Mursi.

UD: - Ingen meldinger om nordmenn

Utenriksdepartementet opplyser at de ikke har noen indikasjoner på at noen nordmenn ble rammet av massakren i Orlando i Florida.

– Vi arbeider gjennom vårt generalkonsulat med å skaffe oversikt over om norske borgere er rammet. Situasjonen er fortsatt uoversiktlig, men vi har så langt ingen informasjon om at norske borgere skal være berørt, sier Kristin Enstad, pressevakt i UD, til NTB.

(©NTB)

Følg NTBs livedekning om Orlando-skytingen her:

Kommentarer til denne saken