Gå til sidens hovedinnhold

Minst 500 arrestert i Toronto

Politiet gjennomførte stor razzia i et forsøk på å stanse ytterligere vold og bråk.

Søndag gjennomførte politiet i Toronto en stor razzia i et forsøk på å stanse ytterligere vold i forbindelse med det globale økonomiske toppmøtet, G20. Politiet arrestere flere demonstranter for å stanse ytterligere vold, skriver AP.

Det var lørdag at svartkledde demonstranter brøt ut fra de fredelige demonstrasjonene mot det globale økonomiske toppmøtet. De svartkledde satte fyr på politibiler og knuste vinduer med baseballkøller og hammere.

Søndag opplyste Tim Burrows, i Toronto-politiet, at til sammen 412 mennesker ble arrestert etter demonstrasjonene lørdag, og at politiet var forberedt på mer bråk.
Søndag kveld sier politiet nå at de har pågrepet flere enn 500 demonstranter, mange av dem ble fraktet bort i håndjern og tatt med til et midlertidig holdesenter konstruert for toppmøtet, ifølge AP.

Kanadiske demonstranter
Ifølge AP har Tim Burrows uttalt at mange av de voldelige demonstrantene er kanadiske.

- Vi er ikke sikre på at vi har ledere, men vi har en stor andel av de personene som lot seg påvirke til å delta i disse voldsomme demonstrasjonene. Det er mye kanadisk talent i gruppen, sier han ifølge AP.

Ville forstyrre møtet
Bill Blair sa lørdag at målet til demonstrantene var å fjerne politiets sikkerhetsstyrker slik at de kunne forsøke å forstyrre møtet, skriver Sky News.

Bråket foregikk bare noen kvartaler fra der president Barack Obama og de andre topplederne oppholdt seg.
G20-landene omfatter verdens mest avanserte økonomier, og ledende utviklingsland som Brasil, Russland, India og Kina.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden