RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 55 drept i selvmordsangrep

Over 50 personer ble drept i det som politiet mener var et selvmordsangrep, og mange sørger over tapene.
Over 50 personer ble drept i det som politiet mener var et selvmordsangrep, og mange sørger over tapene. Foto: Arif Ali (Afp)
Sist oppdatert:
Dødstallene stiger etter et selvmordsangrep i Pakistan, nær grensa til India.

Minst 55 personer er drept og over 100 er såret i et selvmordsangrep i Pakistan, nær grensa til India, opplyser politiet. Taliban hevder å ha stått bak.

– Folk var på vei vekk etter å ha sett på paraden ved Wagah-grenseovergangen da eksplosjonen skjedde, sier politisjefen i Lahore, Amin Wains.

En kommandør i pakistansk Taliban sa kort tid etter at gruppen tar på seg ansvaret for angrepet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Eksplosjonen skjedde etter en daglig seremoni ved grenseovergangen, der soldater fra Pakistan og India firer de to landenes flagg før solnedgang. Seremonien trekker vanligvis til seg en rekke skuelystne på begge sider av grensa.

Grenseområdet ligger ikke langt unna byen Lahore, øst i Pakistan.

– Nær restaurant
Lokale medier meldte først at eksplosjonen kunne være forårsaket av en gassflaske, men politiet opplyste senere at det etter alt å dømme dreier seg om et selvmordsangrep.

– Foreløpig informasjon tyder på at det var et selvmordsangrep, sier Mushtaq Sukhera fra politiet i Punjab-provinsen.

– Selvmordsbomberen sprengte seg selv i lufta nær en restaurant, sier han videre.

500 meter fra grensa
Indiske sikkerhetsstyrker sier at eksplosjonen skjedde 500 meter fra grenseovergangen, rundt klokka 18.15 lokal tid søndag kveld.

– Det er trygt på vår side. Vi har økt sikkerhetsberedskapen, og vi er i løpende kontakt med lokale myndigheter og politiet, sier Ashok Kumar fra de indiske grensestyrkene.

Forholdet mellom India og Pakistan har vært svært spent i flere tiår. De to atommaktene har utkjempet tre kriger mot hverandre siden 1947 og har ikke løst den problematiske grensekonflikten om Kashmir.

India anklager Pakistan for å støtte væpnede jihadistgrupper i regionen og for å støtte gruppenes angrep på indisk territorium. Pakistan på sin side avviser anklagene.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere