RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 71 drept i selvmordsbølge

Sist oppdatert:
Minst 71 mennesker er drept etter fire selvmordsaksjoner i Irak tirsdag.

Opprørere i landet har trappet opp selvmordsbølgen og har rammet fire steder i Irak onsdag. Så langt er det meldt om minst 71 døde, ifølge Reuters.

Den mest dødbringende aksjonen skjedde da en selvmordsbomber sprengte en bil i en menneskemengde i Tikrit. Dette skjedde ved en gruppe sjiamuslimske arbeidere fra Sør-Irak som søkte arbeid i byggeindustrien i Tikrit. Politiet opplyser at minst 33 ble drept og mer enn 80 skadd i den voldsomme eksplosjonen.

Svingte inn på torg
En politioffiser i Tikrit, som er Saddam Husseins fødeby, sier til nyhetsbyrået AP at politiet forhindret mannen fra å sprenge bilbomben utenfor politistasjonen.

Mannen svingte i stedet inn på et nærliggende torg, og detonerte bomben. Eksplosjonen fant sted klokken 07.15 lokal tid (05.15 norsk tid).

Den sunnidominerte byen Tikrit ligger 130 kilometer nord for Bagdad.

Iraks tidligere diktator Saddam Hussein er født i byen, og mange av hans slektninger kommer også herfra.

Gikk inn i rekrutteringssenter
I byen Hawija, sørvest for den strategisk viktige byen Kirkuk, gikk en mann kledd med eksplosiver inn i et rekrutteringssenter for hæren og sprengte seg selv. Han drepte 32 mennesker og såret minst 34, melder politikilder.

En selvmordsbomber sprengte også bilen han satt i i luften i den sørlige utkanten av Bagdad, i Dora, der minst tre mennesker ble drept og antall skadde er oppe i flere titalls, ifølge Reuters. Ifølge politiet var selvmordsbomberen på vei til politistasjonen, men sprengte seg i lufta før han nådde bygningen.

I et fjerne angrep, der en selvmordsbomber sprengte seg selv og bilen han satt i like ved en politipatrulje i Mansour-distriktet i Bagdad, ble to politimenn og en sivilperson drept.

Myndighetene i landet hevder at opprøreret i Irak er på retur, men geriljaangrep har tatt livet av minst 400 personer de siste to ukene.

I tillegg er to utlendinger kidnappet i perioden, en australsk ingeniør som ble tatt til fange i Bagdad i slutten av april, og en japansk sikkerhetsmedarbeider som ble fanget i Vest-Irak søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere