*Nettavisen* Nyheter.

Minst 72 drept i bombeangrep

Minst 72 mennesker ble drept da to bomber eksploderte i Bagdad fredag formiddag.

01.02.08 14:04

I tillegg ble over 150 mennesker skadd i angrepene. Dette er de verste angrepene i hovedstaden på flere måneder. Den ene bomben gikk av på et populært dyremarked i byen. Politiet opplyser at det var en kvinnelig selvmordsbomber som sprengte seg i luften, melder Reuters.

45 mennesker ble drept og 82 skadd i dette angrepet. 20 minutter senere var det nok en bombe som gikk av ved et annet marked i byen. 27 mennesker ble drept og 67 ble skadd i dette angrepet.

Se video på TV 2 Sumo: (Artikkelen fortsetter under videovinduet)

213787

Jobber på spreng
Det lokale sykehuset jobber på spreng for å hjelpe de skadde.

- Vi har en katastrofe her. Det er for mange lik til at vi kan telle dem, sier en tjenestemann ved Kindi sykehus i Bagdad.

USA trappet opp innsatsen i Bagdad i 2007 ved å utplassere ytterligere 30,000 soldater, og dette har resultert i at volden har avtatt.

De siste månedene har det vært store forbedringer i sikkerhetssituasjonen i den krigsherjede hovedstaden, men nå frykter BBCs korrespondenter at angrepene kan ha ødelagt for irakernes følelse av å være i sikkerhet.

Skulle hygge seg
Abu Haider var en av de heldige som overlevde angrepet.

- Jeg kom hit for å ha det hyggelig. Jeg aner ikke hvordan jeg overlevde, sier Abu Haider,som befant seg på dyremarkedet da eksplosjonen inntraff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag