RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst en omkom i ferjebrann

Sist oppdatert:
Minst en person mistet livet og åtte andre kom til skade i brannen om bord på en ferje i Manila-bukta i Filippinene natt til fredag lokal tid. Ferja hadde 717 passasjerer og et mannskap på 153 om bord.

Mannskapet på en passerende lastebåt greide å berge over 200 mennesker fra den brennende ferja «Superferry 14», mens ytterligere 75 ble reddet av et marinefartøy. Skipet befant seg utenfor øya Corregidor på vei fra hovedstaden Manila til Bacolod i de sentrale delene av øyriket da brannen brøt ut midt på natten.

Talsmenn for kystvakten og marinen opplyste at en rekke redningsfartøyer var på vei mot havaristen, som ifølge passasjerlista hadde 690 voksne og 27 barn om bord. Brannen skal ha oppstått i byssa.

Brannen ble først meldt av en passasjer som ringte fra mobiltelefonen sin. Ferja forsøkte å vende tilbake til Manila, men mannskapet måtte gi opp å få kontroll over ilden og beordret alle til å forlate skipet. Skipet forlot Manila like før midnatt natt til fredag, og brannen oppsto en times tid senere.

Ferjeulykker er relativt vanlig i Filippinene, en nasjon som består av mer enn 7.000 øyer. I den verste ferjekatastrofen i landet mistet over 4.300 mennesker livet i en kollisjon mellom ferja "Dona Paz" og en oljetanker like før jul 1987.

(NTB-AFP-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere