RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst fem drept i eksplosjon

Foto: Mauricio Lima (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Minst fem personer ble drept da en kraftig bombe eksploderte utenfor en restaurant full av nyttårsgjester i Bagdad onsdag kveld.

Irakisk politi sa umiddelbart etter eksplosjonen at den trolig ble utløst av en selvmordsaksjonist, men senere ble det antatt at eksplosjonen var forårsaket av en bilbombe, skriver NTB-Reuters-AFP.

- Det var en bilbombe, sa en amerikansk soldat, som tok bilder av åstedet.

- En bil svingte opp (foran restauranten) og så smalt det.

Mange skadd
Minst 20 andre ble såret i eksplosjonen, opplyser en kilde ved et sykehus i nærheten. Tre av dem var utlendinger, amerikanere eller briter, ifølge sykehuskilder.

Eksplosjonen fant sted i sentrum av hovedstaden og fikk flere av bygningene til å riste. Fasaden av restaurant Nabil i bydelen Arasat var ødelagt og bygningen sto i flammer, forteller øyenvitner.

Mellom 30 og 50 personer skal ha vært til stede i restauranten da bomben eksploderte, og flere satt onsdag kveld fortsatt fast i restene av restauranten.

Populær blant utlendinger
Amerikanske og irakiske redningsmannskaper lette nyttårsaften gjennom den raserte restauranten etter overlevende. Restauranten ligger i et av Bagdads finere strøk, og var populær blant rike irakere og utlendinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere