RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst ni demonstranter drept under masseprotest

Sist oppdatert:
Drept i sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter i Jemen, opplyser sykehuskilder.

Sana (NTB-AFP-Reuters): Minst ni personer er drept i sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter i Jemen, opplyser sykehuskilder.

Titusenvis av mennesker demonstrerte julaften mot president Ali Abdullah Saleh og krevde at han må stilles for retten. Demonstrasjonen fant sted sør for hovedstaden Sana.

I tillegg til de drepte, ble over 90 personer såret da sikkerhetsstyrkene begynte å skyte med skarpt inn i menneskemengden for å spre demonstrantene. Også tåregassgranater og vannkanoner ble brukt mot folkemengden.

Saleh til USA
Samtidig kunngjorde president Saleh at han vil reise til USA, slik at en midlertidig regjering skal kunne få forberedt presidentvalg for å erstatte ham.

– Jeg vil reise til USA. Ikke for medisinsk behandling, for jeg har det bra, men for å komme unna oppmerksomhet og kameraer, og for å la samlingsregjeringen kunne få forberedt valget, sa Saleh. Derimot sa han ingenting om når han har tenkt å forlate Jemen.

Protestmarsj
Demonstrantene begynte sin protestmarsj i byen Taez tirsdag og har siden da gått mot Sana. De ankom utkanten av hovedstaden lørdag, men ble holdt tilbake av politi og regjeringssoldater i en forstad sør for byen.

Saleh skrev i forrige måned under på en avtale som innebærer at makten i landet overføres til visepresidenten fram til det etter planen skal holdes valg i februar neste år.

Saleh beholder imidlertid presidenttittelen, og ifølge avtalen har han også fått amnesti. Det har provosert hundretusenvis av regimekritiske jemenitter, som har krevet at Saleh må stå til rettslig ansvar for at hundrevis av demonstranter er drept siden opprøret mot ham startet i februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere