*Nettavisen* Nyheter.

Minst ni omkom i brann ved aldershjem i Moskva

 

Brannvesenet jobber med å slukke brannen ved det private aldershjemmet i Moskva natt til mandag. Foto: RU-RTR Russian Television via AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Minst ni personer er døde og ni andre alvorlig skadd etter en brann ved et aldershjem i Moskva. Eieren av aldershjemmet er pågrepet.

Brannen ved det private aldershjemmet startet rundt midnatt natt til mandag og varte en times tid før den ble slukket.

– Ni mennesker døde på stedet, og ni andre ble brakt til sykehus i all hast i alvorlig tilstand og blir behandlet på intensivavdeling, opplyser myndighetene i Krasnogorsk-regionen i Moskva.

Eieren av aldershjemmet er pågrepet etter at en etterforskning ble startet for å avdekke om brudd på sikkerhetsregler hadde forekommet, opplyser Moskva-politiet. Etterforskere tror årsaken til brannen var feil i det elektriske systemet, skriver nyhetsbyrået Reuters. Det er ikke kjent om eieren har status som mistenkt eller siktet i forbindelse med pågripelsen.

37 personer var i bygningen da brannen startet. Mange av beboerne var bevegelseshemmet, og de ansatte klarte ikke å bære alle sammen ut og bort fra brannen og den skadelige røyken. Til tross for at brannen var liten, endte den derfor i en tragedie.

De døde var mellom 66 og 90 år gamle.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag