RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst seks drept i ny aksjon

Sist oppdatert:
Seks mennesker ble drept og minst 40 skal ha blitt skadd da en selvmordsbomber gikk til aksjon på en kafe i Jerusalem tirsdag kveld. I alt mistet minst 15 mennesker livet i selmordsaksjoner i Israel tirsdag.

En bombe eksploderte på Hillel-kafeen i Vest-Jerusalem bare timer etter at en palestinsk selvmordsbomber drepte seks mennesker på et busstopp ved en militærleir utenfor Tel Aviv.

Ble forsøkt stanset

- Det var åpenbart en selvmordsaksjonist som gikk inn i kafeen og sprengte seg selv. Flere mistet livet og enda flere ble skadd, opplyser en talsmann for Jerusalem-politiet til Reuters. Kafeen var bevoktet av to vakter, en ved inngangen og en inne i kafeen.

- Den ene av vaktene skal ha skjønt at det var en selvmordsaksjonisk, og forsøkte å stanse ham, uten å lykkes, opplyser politisjefen i Jerusalem, Mickey Levy, til Reuters.

Den militante islamistiske grupperingen Hamas tok tirsdag kveld på seg ansvaret for begge aksjonene, i en meddelelse til den arabiske fjernsynskanalen Al Jazeera.

Blodig opprør

Til sammen har minst 15 mennesker mistet livet i tirsdagens aksjoner. 19. august mistet 22 mennesker livet da en buss i Jerusalem ble rammet av en bombe, i en aksjon som sannsynligvis ble utført av en palestinsk selvmordsbomber.

Aksjonen som har krevd flest liv siden det palestinske opprøret startet høsten 2000, skjedde 27. mars 2002. 29 mennesker mistet livet og over 100 ble skadd i en selvmordsaksjon i Netanya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere