RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst to døde etter kumlokktyverier

Minst to mennesker har mistet livet som følge av kumlokktyverier i den kinesiske storbyen Shanghai. I tillegg har en rekke mennesker pådratt seg skader på grunn av de manglende kumlokkene.

Lokale ledere krever nå strengere straffer for de som blir tatt for å stjele kumlokk, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua, ifølge AFP. Hittil har tyvene bare blitt straffet i forhold til verdien av den stjålne gjenstanden, noe som har betydd maksimum to ukers fengsel.

Et kumlokk på 25 kilo kan selges for 30 yuan til skraphandlere, et beløp som er høyere enn en dagslønn for mange bygningsarbeidere i byen. Det eksisterer et forbud for skraphandlere mot å kjøpe lokkene, som er tydelig merket som offentlig eiendom, men det eksisterer likevel et svart marked for slike lokk.

I løpet av de siste ukene har over 1800 kumlokk blitt stjålet i Shanghai, som er Kinas største by. Tyveriene tilsvarer et tap på over 460.000 yuan (380.000 kroner) for byen.

- Verre enn det økonomiske tapet er det selvsagt at de manglende kumlokkene utgjør en fare for fotgjengere, særlig om natten og for de som har dårlig syn, sier en talsmann for de lokale myndighetene.

En fire år gammel gutt og en kvinne i 80-årene har hittil druknet etter at de falt ned i kloakksystemet på grunn av manglende kumlokk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere