*Nettavisen* Nyheter.

Minst to drept i nye knivangrep i Jerusalem

En busspassasjer ble drept og flere andre såret da to palestinere gikk om bord i bussen og begynte å skyte, ifølge politi og helsepersonell. Foto: Ronen Zvulun

To personer er drept i to separate angrep mot en buss og en folkemengde i Jerusalem, opplyser politi og helsepersonell. Minst fem er såret, men tallet er uklart og over 20 kan være rammet, ifølge israelske medier.

13.10.15 11:33

Det ene angrepet skjedde mot en buss. To palestinere gikk om bord og begynte å skyte passasjerene, skriver Ynet , som er avisen Yedioth Ahronots nettutgave.

Helsepersonell opplyser at en busspassasjer i 60-årene ble skutt og drept. Fire andre passasjerer ble såret, skriver avisen. Den ene av dem fikk alvorlige skuddskader, og de tre andre blir kategorisert som moderat skadd.

Ifølge Jerusalem Post ble 16 busspassasjerer såret i angrepet.

Politiet som kom til stedet skjøt og drepte en av de to angriperne, ifølge avisen. Den andre antatte angriperen ble påført skader, men omfanget er uklart.

Bilangrep
Et annet sted i byen kjørte en mann ti minutter senere inn i en folkemengde som sto på et busstopp. En av dem ble drept og en annen ble sendt til sykehus med lettere skader. Mannen gikk deretter ut av bilen og begynte å knivstikke folk som gikk forbi på fortauet.

Mannen brukte en bil fra telefonselskapet Bezeq. I en offisiell uttalelse opplyser selskapet at mannen var ansatt hos dem.

«Raseriets dag»
Flere palestinske grupper har kunngjort at tirsdag skal være «raseriets dag», og volden startet med en knivstikking allerede tidlig på morgenen. Det skjedde utenfor rådhuset i Ra'anana like nord for Tel Aviv. En 32 år gammel israeler ble knivstukket i halsen og magen, men slapp unna med lettere skader. En 22 år gammel mann som mistenkes å ha stått bak ugjerningen ble påført moderate skader da.

Halvannen time senere skjedde det enda et knivangrep i Ra'anana. Denne gang ble fire mennesker knivstukket. En av dem ble påført alvorlige skader, en annen moderate skader, og de to andre lettere skader. Den antatte palestinske gjerningsmannen ble i forbindelse med pågripelsen lettere såret, ifølge Ynet.

I løpet av de siste tolv dagene har fire israelere og 26 palestinere, blant dem åtte angivelige angripere og åtte barn, blitt drept. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.