RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst tre drept i hotelleksplosjon

Sist oppdatert:
Minst tre mennesker ble drept og flere skadd i en voldsom eksplosjon i Bagdad onsdag morgen. Eksplosjonen ødela en politistasjon og raserte fasaden på et hotell i sentrum av byen, fortalte øyenvitner.

Svart røyk strømmet ut av Shahin-hotellet i det fasjonable Karrada-distriktet og fra den lille politistasjonen på den andre siden av gaten. Sjokkerte gjester, mange i pyjamas, løp fra av hotellet og ut i gatene omkring, der flere biler sto i brann.

Amerikanske soldater kom raskt til stedet og hjalp skadde ut i ambulanser. Minst en av personene som ble sendt til sykehus, så ut til å ha alvorlige skader, meldte nyhetsbyrået AFP fra eksplosjonsstedet i Bagdad.

– Jeg vet ikke om noen har mistet livet, men det er nok mange skadde. Jeg har bodd her i mer enn en måned og ikke hatt selskap av så mange andre gjester, de fleste som kommer er forretningsfolk på reise, sa en jordaner til AFP.

Hotellet ligger nær den polske ambassaden i Bagdad, og Polen er en av USAs allierte i okkupasjonen av Irak. Talsmenn for de amerikanske militærmyndighetene i Bagdad var ikke umiddelbart tilgjengelige for kommentar.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere