Gå til sidens hovedinnhold

Minst tre soldater såret i kamper i Irak

Minst tre amerikanske soldater skal ha blitt såret i den tiltagende voldsspiralen i Irak. Torsdag ble en amerikansk kolonne angrepet i halvannen time utenfor den irakiske byen Falluja.

Ifølge øyenvitner ble den militære kolonnen angrepet av maskerte geværmenn ved Khaldiyah, rundt 30 kilometer vest for Falluja. Flere amerikanske soldater skal ha blitt såret i angrepet, der de blant annet ble beskutt med raketter, melder NTB-AFP.

En talsmann for de amerikanske styrkene kunne torsdag ikke bekrefte meldingene om angrepet. Men han opplyste at to amerikanske soldater var blitt såret i Mosul i Nord-Irak, da to rakettdrevne granater slo ned i et hotell i byen.

En tredje soldat skal ha blitt såret da kjøretøyet han befant seg i kjørte over en eksplosiv innretning på veien som forbinder Bagdad med Falluja, ifølge øyenvitner. Men heller ikke dette angrepet kunne den amerikanske hæren bekrefte torsdag.

Ifølge generalløytnant Ricardo Sanchez er tre soldater blitt drept i kamper den siste uka, mens to er omkommet i ulykker. 38 soldater er blitt såret i ulike operasjoner.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar