RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mirakelgutten ett år etter

Sist oppdatert:
Rizal Shahputra har et mareritt som stadig vender tilbake: Fra toppen av en åskam ser han sjøen stige opp og skylle over hjembyen hans.

Ødeleggelsen av Calang i Indonesias Aceh-provins var virkelig. 8.000 av de 10.000 innbyggerne i landsbyen, inkludert Rizals far, mor og søster, omkom. Men Rizal selv var ikke på en ås da det skjedde. Han var ikke så heldig.

Se flere bilder nederst i saken!

Engel
Tsunamiens frådende vannmasser dro ham med seg, slang ham mot brukne trær og annen rekved, før han ble dratt ned i det indiske hav.

- Jeg ba Allahuakbar (Gud er stor) sju ganger. «Gud, vær så snill og redd meg», sier Rizal til Associated Press et år etter de dramatiske hendelsene.

Selv ser han for seg at han ble skjøvet mot overflaten av en ung mann i hvite klær, «vakrere enn jeg kan forklare.»

- Jeg tror min Gud sendte en engel for å redde meg, sier han.

Ni dager
På en eller annen måte klarte Rizal å bygge seg en flåte av grener og plank som drev i sjøen. I tre dager overlevde han på flytende kokosnøtter, deretter hadde han bare vann fra flasker blant rekveden å drikke.

Den niende dagen til sjøs ble Rizal reddet av et lasteskip.

Bildet av Rizal på flåten gikk verden rundt og var et sjeldent tilfelle av gode nyheter midt i tsunamitragedien. Mer enn 216.000 mennesker døde eller er fremdeles savnet etter at tsunamien rammet andre juledag i fjor.

Lært å le
- Jeg brukte å gråte, men hvis du gråter for de døde vil ikke sjelene deres få fred. Så nå har jeg lært meg å le av mine mareritt, sier Rizal.

I dag deler Rizal et hostellrom i Kuala Lumpur, der han studerer engelsk ved University College Sedaya International.

Han har bestemt seg for å bli engelsklærer. For et år siden var 21-åringen murer, og hadde kun videregående utdannelse.

- Engelsk er ikke vanskelig. Jeg leser og leser og leser. Kanskje jeg kan snakke bedre neste gang, sier han til Associated Press.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere