Mirakelmannen kjemper for livet

Foto: Vahid Salemi (AP)

Han overlevde 13 dager i ruinene etter jordskjelvet i Bam. Nå kjemper Jalil (57) for livet.

Redningsmannskapene trodde ikke sine egne øyne da de gravde fram en levende person fra ruinene i den iranske byen Bam onsdag kveld, 13 dager etter at et jordskjelv la byen i ruiner.

Ifølge eksperter er det svært få mennesker som overlever mer enn tre døgn nedgravd slik Jilal var. Likevel var det liv i ham da han ble funnet, og ført til en ukrainsk feltsykehus i byen. Han klarte å overleve så lenge fordi han hadde tilgang til vann.

- Det er et mirakel, sier dr. Mahdi Shadnoush, sjefslege på feltsykehuset ifølge AP.

I koma
Men han ble funnet i siste liten og de ukrainske legene kjemper nå for livet til mannen. Han var knapt bevisst og er svært tynn. Han rakk likevel å si navnet sitt til redningsmannskapene. Han ligger i koma på sykehuset.

I sykehussengen ligger Jalil med en oksygenmaske over ansiktet, med slanger inn i munn og nese.

- Vi håper å redde livet hans. Et legeteam passer på ham og vi undersøker konstant hans tilstand. Vi håper å holde ham i live, men kan ikke garantere det, sier Shadnoush.

Henter slektninger
Jalil kommer fra landsbyen Narmanshir seks mil utenfor Bam, og kom til Bam dagen før jorskjelvet 26. september. Han overnattet hos sin søster, og lå og sov da jordskjelvet slo til. Trolig overlevde han fordi han fikk en garderobe over seg, som beskyttet ham.

Folk er blitt sendt til Narmanshir for å hente Jalils slektninger til sykehuset, deriblant hans kone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.