RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mirakeltvillinger flyr igjen

Sist oppdatert:
Mohamed og Ahmed Ibrahim overlevde mot all formodning å bli skilt fra hverandre. Lørdag ble de feiret.

Lørdag holdt World Craniofacial Foundation avskjedsfest for de to hjerteknuserne på et flymuseum i Arlington i Texas. I neste uke skal guttene reise hjem til Egypt - to år etter at de ble verdenskjente da legene mot alle odds klarte å skille dem fra hverandre.

Se bilder fra mirakelguttenes liv nederst i artikkelen

Omtrent 200 mennesker hadde samlet seg for å ønske tvillingene lykke til, blant dem en mengde medisinske spesialister og frivillige som har hjulpet dem de siste årene, melder Dallas Morning News.

I dag er Ahmed og Mohamed fire år gamle. Da de ble født, var de sammenvokst i hodet. I oktober 2003 ble de skilt fra hverandre under en 34 timer lang operasjon. Siden da har de blitt behandlet ved sykehuset i Dallas.

I 2003 fikk World Craniofacial Foundation hentet guttene til Dallas, der de ble. Lege Kenneth Salyer, som stiftet organisasjonen, erklærte lørdag at de vil prøve å hjelpe flere barn.

Ahmed og Mohamed snakket også til forsamlingen. Talen deres var kort og poengtert:

- Takk! sa de.

Guttene ble bare levnet 10 prosents sjanse for å overleve før operasjonen for to år siden. Det krevde mer enn ett års forberedelser før et team av 18 kirurger og et førtitalls helsepersonell kunne starte den risikable og uhyre krevende prosessen med å skille brødrene fra hverandre.

Operasjonen gikk over all forventning, og guttene har blitt verdensstjerner. I april 2004 fløy de til Houston for å møte selveste den egyptiske presidenten, Hosni Mubarak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere