*Nettavisen* Nyheter.

Mirakler fra helvetes forgård

Samtidig som dødstallet etter flomkatastrofen stadig stiger, har noen på mirakuløst vis reddet livet.

04.01.05 19:33

24 år gamle Tengku Sofyan ble søndag funnet i live på Sumatra - en uke etter jordskjelvkatastrofen rammet, ifølge Associated Press. 24-åringen ble funnet sterkt uttørret etter at han ble fanget under båten sin da katastrofen inntraff. Sofyan ble i all hast fraktet til sykehus i Banda Aceh.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sofyan kunne knapt snakke da han ble funnet og hadde flere kutt på kroppen. Han er ikke den eneste som har brukt opp flaksen sin for en tid fremover.

Fant hele familien i live
Etter at tsunamien traff kysten av Sumatra, befant Jumidi Safitri seg 80 kilometer unna familien. Han begynte å gå, engstelig for at både kona Ena og sønnen Rajah var døde.

Men det viste seg at de begge var i live, til tross for at 6900 av de totalt 7000 innbyggerne i to landsbyene i området måtte bøte med livet denne skjebnesvangre søndagen.

Våknet i likhaugen
En liten gutt i den indiske byen Velankanni lurte døden ikke bare én, men to ganger.

Hjelpearbeiderne trodde han var blant de omkomne etter flodkatastrofen. Han skulle derfor begraves i en massegrav på stranden.

I siste sekund reiste 8-åringen seg opp fra likhaugen, skriver South China Morning Post.

Drakk regnvann
Mandag kveld, over en uke etter katastrofen inntraff 2. juledag, ble 23 år gamle Rizal Sapura fra Indonesia plukket opp av et malaysisk lasteskip.

Sapura hadde klynget seg til en trestamme og ble plukket opp vel 100 nautiske mil fra kysten av Ache-provinsen i Indonesia. 23-åringen hadde overlevd alle dagene på havet av regnvann og var i sjokktilstand da han ble reddet. Han ble umiddelbart fraktet til sykehus da skipet la til havn i Malaysia tirsdag ettermiddag, norsk tid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Bitt av fisk
Nyhetsbyrået Bernama melder om en malaysisk fiskebåt som fredag reddet en 23 år gammel kvinne fra Aceh-provinsen på Sumatra. Hun hadde drevet i sjøen i fem døgn, liggende på en palme.

Kvinnen, som heter Malawati, hadde overlevd ved å spise fruktene og barken fra palmetreet. Ifølge AP hadde fisker spist fra kroppen til Malawati, og hun var tydelig traumatisert av opplevelsen.

Rapportene sier hun skal ha vært ved bevissthet hele tiden. Mannen hennes er meldt savnet etter flomkatastrofen.

Seksåring fløt på sofapute
Utenfor Thailands kyst fløt seks år gamle Zoe Shiu rundt på en diger sofapute, før hun fikk øye på en veltet båt. Sammen med en annen som også hadde overlevd katastrofen ved hjelp av å flyte på gjenstander, lyktes de i å snu båten og komme seg inn til land.

Ifølge mediene i Singapore, er den lille jenta den eneste i sin familie som har overlevd bølgene.

Fiskere i drift
Først fikk de fire indonesiske fiskerne motorhavari på åpent hav. Deretter kom flodbølgen og raserte kystområdene rundt dem.

Da de fire ble observert av et rekognoseringshelikopter og senere plukket opp av indisk kystvakt utenfor Andaman-øyene, var de svært medtatte etter ni dagers drift i åpent farvann uten vann eller mat.

Fiskerne hadde knytt sammen noen klær i en mast i et forsøk på å lage et slags seil. De ble reddet lørdag og brakt i sikkerhet i øygruppens hovedstad Port Blair.

- Ni liv
- Jeg føler meg som en katt, halvveis gjennom mine ni liv, sier amerikanske Stephanie Cox. Hun hadde nylig blitt behandlet for brystkreft hjemme i USA.

Nå var hun i Thailand sammen med forloveden Lou Rosso og et vennepar med deres to-årige sønn, melder CNN.

De hadde hun nettopp gått om bord i en båt som skulle frakte dem fra Phuket til øyen Phi Phi da tsunamien kom.

De merket den første bølgen ved at vannet ble sugd bort under dem, og båten ble stående igjen på land. De forlot båten og gikk i land. En enorm vegg av vann hentet dem inn og skilte dem fra hverandre.

Snart kom nok en bølge, og Cox løp for livet oppover en fjellside. Det reddet livet hennes. Og blant gruppen på 200 overlevende som befant seg på dette stedet, et par hundre meter fra stranden, fant hun også resten av reisefølget - alle sammen i god behold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.