RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Misjonærer hindrer Muhammed-trykking

Sist oppdatert:
Norske misjonærer i Pakistan trygler den kristne avisen Norge i dag om å ikke trykke Muhammed-karikaturene.

Torsdag erklærte Finn Jarle Sæle, redaktør i den kristne avisen Norge i dag, at han vurderer å trykke karikaturene av profeten Muhammed som har skapt voldelige opprør i store deler av den muslimske verden.

Akutt fare
Kort tid etter tok en prest i en ledende menighet på vegne av misjonærer i Pakistan kontakt med redaktøren.

- Misjonærer i Pakistan ber pent om at vi ikke trykker tegningene så lenge det er helt akutt fare for at det kan føre til at kristne kirker i Pakistan blir angrepet. Vi sa med en gang til dem at så lenge situasjonen er akutt der, og det kan relateres til oss som en kristen avis, så er det klart at vi vil vise den ytterste varsomhet i denne saken, sier Sæle til TV 2 Nettavisen.

Redaktøren har ennå ikke bestemt seg for om avisen skal trykke bildene eller ikke, og han sier de ikke vil annonsere en eventuell trykking på forhånd. Nå vil han altså uansett vente med å vurdere å trykke bildene til situasjonen har roet seg i resten av verden.

Ikke i Norge
- Hensynet til kristne og misjonærer i Pakistan synes vi er helt legitimt, for vi kan ikke innvirke på rettstilstanden i Pakistan.

Imidlertid understreker han at det ikke betyr at han vil la seg skremme på grunn av trusler i Norge.

- Det betyr ikke at vi har trukket tilbake den intellektuelle frihet, det skal være helt klart at drapstrusler ikke tvinger en fri norsk presse til å la være å diskutere ting som bør diskuteres, sier redaktøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere