RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Misjonærer løslatt i Haiti

Foto: Ramon Espinosa (AP)
Sist oppdatert:
Åtte av ti misjonærer som ble tiltalt for bortføring av barn i Haiti er tilbake i USA.

Åtte av de ti amerikanske misjonærene som har sittet fengslet i Haiti, mistenkt for barnesmugling, ble løslatt onsdag. Kort tid senere fløy de ut av landet, og torsdag morgen norsk tid hadde de landet på Miami International Airport i USA, melder CNN.

Det var en dommer som onsdag bestemte at åtte av de ti amerikanske misjonærene som er tiltalt for bortføring av barn i Haiti, skulle løslates, melder nyhetsbyrået AP.

Aviol Fleurant, som representerer ni av de ti misjonærene, sier at gruppens leder Laura Silsby og Charisa Coulter ikke blir løslatt nå, men at de vil bli sittende i varetekt for videre avhør.

- Ingen forbrytersk hensikt

Dommeren konkluderte tidligere denne uken med at det ikke lå noen forbrytersk hensikt bak misjonærenes forsøk på å ta barna med ut av Haiti etter jordskjelvet i januar, sa en kilde til nyhetsbyrået Reuters.

De ti misjonærene, de fleste fra en baptistkirke i Idaho, ble pågrepet på grensa til Den dominikanske republikk den 29. januar. De hadde da med seg 33 barn som de skulle ta med seg ut av Haiti.

- Det er ingenting som tyder på at amerikanerne gjorde dette i den hensikt å begå en forbrytelse, sier kilden, som uttaler seg anonymt fordi beslutningen fortsatt ikke er kunngjort offentlig.

De ti misjonærene, fem menn og fem kvinner, har hele tiden nektet straffskyld i saken. De sier de kun ønsket å hjelpe barn som ble foreldreløse i jordskjelvkatastrofen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere