*Nettavisen* Nyheter.

Miss America fanget sexforbrytere

Foto: AFP/SCANPIX

Miss America gikk undercover og hjalp politiet å arrestere pedofile menn.

Politiet opprettet en falsk online profil av Lauren Nelson (20), der hun skal være en 14 år gammel jente. Siden inneholdt bilder av Nelson fra hun var tenåring.

- Jeg snakket online med sexforbryterne, og hadde telefonsamtaler med dem, forteller Nelson til AP.

Operasjonen er i forbindelse med det kontroversielle tv-programmet, «America`s Most Wanted». Programmet skal sendes på Fox lørdag.

Minst fire menn er arrestert og vil bli tiltalt, forteller Avery Mann, pressetalsmann for tv-programmet. Ytterlige seks menn var enig i å møte Nelson.

Arrangerte møter
Nelson ga seg ut for å være en ung tenåring online og gikk inn på ulike chatrom, her begynte menn å sende meldinger og spørre hvor gammel hun var.

- Jeg sa jeg var ei 14 år gammel jente fra Long Island. Noen ganger sa de at jeg var for ung, hvilket bør skje, men noen fortsatte chattingen. Det tok bare tid før det ble ganske åpenbart hva de ville, forteller Nelson.

Deretter ble det arrangert møte med mennene inne i et hus på Long Island, der politi og kamerafolk stod klare.

Etter hun gikk inn med mennene, forlot hun rommet og politi og America`s Most Wanted vert, John Walsh, konfronterte mennene.

- Akkurat dette var skremmende, men politiet var overalt, og det var veldig kontrollert og trygt, hevder Missen.

Nelson har internettsikkerhet for barn som sin plattform, og var ivrig etter å delta.

- Det må være mange der ute, når vi klarte å ta så mange i løpet av en dag. Det er fint å vite at de chatter med politiet og meg, istedet for en 14-15 åring der ute, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.