*Nettavisen* Nyheter.

Mistenker Mijailovic for et drap til

Foto: (Politiet/Scanpix)

Svensk politi etterforsker om Mijailo Mijailovic kan knyttes til tidligere kriminelle handlinger. En av de uløste sakene som granskes er knivdrapet på en 77 år gammel mann.

Det skriver Dagens Nyheter.

Av etterforskningen i Lindh-saken går det fram at politiet tror Mijailo Mijailovic kan ha begått andre grove voldsforbrytelser.

7. januar ble han spurt om han har tatt livet av noen andre personer. "Nei", lød det korte svaret.

- Men selvfølgelig ser vi videre på om det kan være andre drap som er interessante, sier kriminalinspektør Magnus Osvald til avisa.

Ifølge det Dagens Nyheter erfarer har politiet spesielt rettet oppmerksomheten mot drapet på en 77 år gammel mann på Skärholmen 14. november 2002.

Drapet har likheter med drapet på Anna Lindh. Mannen ble drept med kniv og overfallet ser ut til å ha skjedd uprovosert mens mannen var på vei hjem fra kirken.

Mijailovic skal ha gått bevæpnet med kniv i nettopp dette området.

Mandag fikk Mijailo Mijailovic beskjeden om at Stockholm tingrett finner det bevist at han må dømmes for drapet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh. 25-åringens videre skjebne ligger i hendene på rettspsykiaterne, som skal avgjøre om han skal tilbringe sine neste år i fengsel eller på lukket psykiatrisk anstalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.