*Nettavisen* Nyheter.

Mistenker ny norsk lure-lege

Tidligere i år ble en falsk norsk lege avslørt i Sverige, etter å ha operert flere pasienter. Nå skal nok en nordmann som har utgitt seg for å være lege, være oppdaget i Sverige.

06.03.04 17:18

Nordmannen skal ha fått jobb som lege selv om han ikke viste påkrevd dokumentasjon, melder Sveriges radio. Ifølge TT var det et tips fra allmenheten som gjorde at de svenske myndighetene reagerte.

Tidligere i år ble det avslørt at en annen nordmann hadde utgitt seg for å være lege og jobbet på sykhuset i Torsby i Värmland. Denne jukselegen hadde blant annet operert flere pasienter.

Norske myndigheter kontaktet
Mistanken om en ny norsk narrelege er sterk. Denne personen har arbeidet som lege på to forskjellige legekontor i Kalmar i Sør-Sverige i tidsperioden 29. mars 2000 til 30. april 2001, og fra 28. mai til 3. september 2001.

Personaldirektør Håkan Petersson sier at norske myndigheter er blitt kontaktet for å få klarhet i om personen har gyldig legelisens eller ei.

Pasientene sjekkes
Hvis det viser seg at nordmannen er nok en jukselege, vil svenske helsemyndigeter gå gjennom samtlige pasienter vedkommende har behandlet.

- Vi har brutt rutinene våre, ingen leger skal kunne bli ansatt uten å vise gyldig legelisens. Dette er det eneste sikre jeg kan si i dag, uttalte Petersson i en pressemelding fredag.

Annonsebilag