RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistenkt terrorcelle avslørt i Catalonia

Sist oppdatert:
En gruppe angivelige IS-tilhengere er pågrepet i Nord-Spania, mistenkt for å ha planlagt bortføringer og angrep på offentlige kontorer.

Blant de 11 personene som ble pågrepet i Catalonia sist onsdag, er en kvinne og en 17-åring, opplyste påtalemyndigheten i Madrid fredag kveld.

Ti av dem anklages for å tilhøre en spansk organisasjon som mistenkes for å rekruttere spanjoler til IS' opprør i Syria og Irak. Den ellevte er siktet for besittelse av våpen og eksplosiver, heter det i en skriftlig kjennelse signert dommer Santiago Pedraz.

De vurderte blant annet å bortføre en person i Spania, ikle ham oransje fangedrakt, avhøre ham og skjære over strupen hans, ifølge nyhetsbyrået AFPs kilde. Gruppens medlemmer skal også ha snakket om å angripe synagoger og jødiske forretninger, sikkerhetsstyrker og det katalanske parlamentet i Barcelona.

Fem spanjoler, fem marokkanere og én paraguayaner var involvert i terrorcellen, ifølge spansk politi. Sju av de elleve er varetektsfengslet, siktet for terrorforbrytelser.

Tre andre ble løslatt mens saken etterforskes, mens 17-åringen er sendt til en lukket ungdomsanstalt. Dommeren beskriver en av de mistenkte som en nynazist som ble pågrepet med en håndgranat, kniver, våpen og ammunisjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere