*Nettavisen* Nyheter.

Mistenkte kjente drept nordmann (51)

Drept av gisseltakere Foto: Google Maps

De drapsmistenkte hevder de ble holdt som gisler av den drepte nordmannen (51).

20.07.09 23:59

Nordmannen (51), som var hjemme sammen med sin ni år gamle datter i byen Consolacion, 13 kilometer nord for Cebu på Filippinene, ble erklært død ved ankomst til sykehuset i Mandaue mandag. Han hadde skader i hodet samt stikkskader i ryggen, skriver nettavisen Philstar.com.

Kjente drapsofferet
Philippine Daily Inquirer, Filippinenes største fullformatavis, skriver i sin nettutgave mandag at de tre drapsmistenkte, som hevder de ble holdt som gisler, kjente nordmannen fra før. Alle er filippinere fra Dumaguete. En av de mistenkte, en 38 år gammel kvinne, har i et radiointervju fortalt at nordmannen hadde invitert henne og hennes 12 år gamle datter fordi han ønsket hjelp i huset og en lekekamerat for sin ni år gamle datter. Familiene ble kjent med hverandre i Dumaguete for noen uker siden, ifølge Philstar.com. 38-åringen og 12-åringen ankom avdødes hus lørdag.

Ifølge forklaringene til de siktede utartet besøket til et drama der avdøde holdt de to og senere to andre i sjakk med våpen. Underveis skal han blant annet ha bundet 38-åringen og hennes 12 år gamle datter på hender og føtter og plassert dem under senga og i et skap, skriver Cebu Daily News.

Angrepet med flaske og kniv
Foruten 38-åringen og datteren kom 38-åringens nevø (35) og en 16 år gammel jente til stedet. Alle skal ha blitt truet og holdt i sjakk før de klarte å flykte. Det er de tre eldste som nå er drapsmistenkt. De skal ha blitt truet med våpen, bundet og holdt fanget.

Etterforsker Ricardo Ermac hos politiet i Consolacion opplyser ifølge Inquirer.net at 16-åringen i avhør forklart at det var hun som slo nordmannen i hodet med en tom flaske og deretter stakk ham gjentatte ganger med en kniv i et forsøk på å overmanne ham. Ifølge jentas forklaring skal nordmannen ha vært væpnet med en 38 kaliber revolver.

Ermac sier ifølge Inquirer.net at de fremdeles undersøker påstandene om at de fire drepte nordmannen etter å ha blitt holdt som gisler. Det er ventet at de fire blir siktet for drap.

UD venter på informasjon
Utenriksdepartementet (UD) har mandag ettermiddag ikke mottatt noen offisiell melding fra filippinske myndigheter, og kan derfor ikke bekrefte noe.

– Norges ambassade i Manila følger saken og er i kontakt med de filippinske myndighetene, opplyser UDs pressvakt overfor Nettavisen.

Det er nå kveld i Manila, og UD regner ikke med å motta offisiell informasjon før tirsdag, norsk tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.