Gå til sidens hovedinnhold

Mistenkte McCann - overtar etterforskningen

Den samme etterforskeren som avgjorde at Kate og Gerry McCann skulle få status som mistenkte, kan overta etterforskningen etter Goncalo Amaral.

Den 41 år gamle Luis Neves ble sett av ekteparet McCann som et «friskt pust» da han sluttet seg til etterforskningsteamet tre uker etter at Maceleine forsvant. Med tiden ble han imidlertid overbevist om at Madeleine hadde mistet livet ved et uhell i familiens ferieleilighet.

Madeleine McCann forsvant sporløst fra familiens ferieleilighet i Praia de Luz i Algarve den 3. mai.

Ifølge avisa The Times ligger Neves nå i løypa for å erstatte Goncalo Amaral, som fikk sparken som etterforskningsleder i forrige uke etter å ha anklaget britisk politi for bare å ha fulgt de ledetrådene McCann-paret ga dem.

Amarals etterfølger kan bli utnevnt mandag. Utnevnelsen vil bli avgjørende for hvordan portugisisk politi velger å forholde seg til foreldrene.

Politiet i Algarve ønsker seg imidlertid Carlos de Carmo som etterforskningsleder. Han har ingen tidligere tilknytning til saken. Han var Amarals forgjenger i stillingen som politisjef i Portimao og nyter stor respekt blant kollegene.

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene