RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistenkte terrorbrødre omringet i industribygg nordøst for Paris

INDUSTRIBYGG: Helikoptre og kjøretøyer sees utenfor en bygning i Dammartin-en-Goele der de to mistenkte brødrene skal ha forskanset seg.
INDUSTRIBYGG: Helikoptre og kjøretøyer sees utenfor en bygning i Dammartin-en-Goele der de to mistenkte brødrene skal ha forskanset seg. Foto: Joel Saget (Afp)
Sist oppdatert:
Pågående politiaksjon mot terrormistenkte i  Dammartin-en-Goële nå.

Jakten på de mistenkte terrorbrødrene Said og Cherif Kouachi er etter alt å dømme inne i sluttfasen nordøst for Paris fredag.

AFP har klokka 11.12 bilder av franske spesialstyrker som har tatt seg opp på taket på av et industribygg tilhørende en trykkeribedrift i Dammartin-en-Goele. De to mistenkte etter massakren mot Charlie Hebdos onsdag skal ha forskanset seg i dette bygget og de skal ha tatt en person som gissel.

Følg direkterapporteringen om jakten på de terrormistenkte i Frankrike nederst i saken

- Vil dø som martyrer

Politiet skal ha startet forhandlinger med gisseltakerne, men de skal ha uttrykt at de ønsker å dø som martyrer.

Franske TV-seere kan følge den enorme politiaksjonen på nyhetskanalene.

- Vi ser bilder av skarpskyttere på taket av bygningen hvor de mistenkte befinner seg, sier Nettavisens reporter i Paris, Simen Lønning.

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve bekrefter den pågående politiaksjonen som ledes av GIGN, det franske nasjonalgendarmeriets taktiske innsatsstyrke.

En krisestab er på plass med blant andre sjefen for statspolitiet i Frankrike, representanter for regjeringen og den lokale politiske ledelsen, melder NTB.

Les også: Fra pizzabud og rapper til Frankrikes mest ettersøkte

FORSKANSET SEG: Klokka 10.30 ble det meldt at gisselsituasjonen pågikk i et bygg tilhørende selskapet Creation Tendance Decouverte på adressen 27 rue Clement Ader.


Forskanser seg i industribygg

De mistenkte terrorbrødrene Kouhaci skal ha tatt et gissel i et industribygg som tilhører trykkeribedriften Creation Tendance Decouverte på adressen 27 rue Clement Ader i Dammartin-en-Goële, melder TV-stasjonen RTL.

Området er nå fullstendig sperret av, og mediene er oppfordret til ikke å filme eller fotografere politiet og deres posisjoner.

Politi og militære inntar sine posisjoner i Dammartin-en-Goële 40 kilometer nordøst for Paris fredag.
Påvirker trafikken på Charles de Gaulle

Le Parisien melder at det er fem helikoptre over området der klappjakten på de terrormistenkte brødrene Kouachi nå pågår.

Området der politiaksjonen pågår ligger rundt 40 kilometer nordøst for Paris og rundt ti kilometer unna Charles de Gaulle-flyplassen. Det meldes at to rullebaner er stengt og at luftrommet for å gi plass til militærhellikoptre.

Innenriksminister Bernard Cazeneuve bekreftet at det pågår en aksjon for å "nøytralisere" de mistenkte etter Charlie Hebdo.

MISTENKTE: Politiets foto av de etterlyste brødrene Cherif Kouachi (32) og Said Kouachi (34), som er mistenkt etter Charlie Hebdo-massakren onsdag.


Klokka 10 ble det meldt at to personer skulle være drept og rundt 20 skadd i en skuddveksling i forbindelse med tyveriet av en bil nordøst for Paris. Dette meldte Le Parisien og RTL.

Georges Brenier, journalist i RTL, meldte klokka 10.05 at det skulle være minst én drept og flere skadd etter skyting.

Den franske påtalemyndigheten avviste senere at noen personer er drept i Dammartin-en-Goele, skriver Reuters.

Klokka 10.06 meldte RTL at klappjakten på terrorbrødrene gikk mot slutten.

Klokka 10.30 ble det meldt at gisselsituasjonen pågikk i et bygg tilhørende selskapet Creation Tendance Decouverte på adressen 27 rue Clement Ader.

Tidligere på dagen inntok brannmannskaper hovedveien National 2 i forbindelse med at politiet jaktet på to personer som passet til beskrivelsen av de mistenkte Kouachi-brødrene. De skal ha blitt observert i en stjålet bil i Oise, melder RTL.

INTENS JAKT: Et Eurocopter EC 145 helicopter fra de franske spesialstyrkene i lufta over Dammartin-en-Goele fredag.

Klokka 10.14 bekreftet franske myndigheter den pågående aksjonen mot de terrormistenkte.

Flere elever ved en videregående skole er sperret inne i en bygning i byen. De har fått beskjed om å holde seg unna vinduene, sier en av elevene til Le Figaro ifølge NTB.

- Vi hører politi gå igjennom klasserommene våre. Noen av elevene gråter, sier hun.

RTL Frances Twitter-melding om en pågående gisselsituasjonen i  området i Dammartin-en-Goële.


Følg direkterapporteringen etter terrorangrepet i Paris her:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere