RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistet foreldreretten - tente på sønnen

Sist oppdatert:
Charles Rothenberg slapp unna med seks år bak murene, etter å ha satt fyr på sin egen sønn (6) i 1983. Nå kan han bli fengslet på livstid for våpenbesittelse.

Mannen som for 22 år siden satte fyr på sin seks år gamle sønn etter å ha tapt kampen om foreldreretten med gutten mor, må på ny møte i retten, melder nyhetsbyrået AP.

Denne gangen er det våpenbesittelse og andre mindre forhold Charles Rothenberg er tiltalt for. Men dommen kan bli mye hardere enn den han fikk for å ha tent på sin egen lille sønn.

I henhold til de svært strenge strafferammene for tredjegangsforbrytere i USA, risikerer nemlig Rothenberg nå en livstidsdom. Og i USA betyr livstid livstid.

Vansiret
Det var i 1983 at Rothenberg, som i dag har tatt navnet Charley Charles, tok sønnen David med til et motell utenfor Los Angeles. Der dopet han gutten ned med sovemidler, satte fyr på ham og stakk fra av.

Gutten overlevde mirakuløst, men hadde pådratt seg tredjegrads forbrenninger over 90 prosent av kroppen, og var svært vansiret.

Rothenberg fikk 13 års fengsel for drapsforsøk og brannstifting, men slapp ut etter seks og et halvt år på grunn av god oppførsel.

David (da 13) sa i 1990 at han aldri vil se faren sin igjen. Det kan det altså nå se ut som han slipper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere