RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistet fot og hender under ballspill

Ti år gamle Terry fikk både armer og bein kuttet av da han spilte basketball.

Terry Vo spilte basketball under en venns fødselsdagsselskap da alt gikk fryktelig galt. Da tiåringen dunket ballen i kurven, ga muren bak basketballstativet etter og kollapset.

De skarpe kantene på mursteinene og en ødelagt takrenne av metall kuttet av en fot og begge hendene på gutten, skriver Reuters

Nå ser det ut til at Terry likevel kan spille basketball igjen.

Rørte på fingrene
Etter to omfattende operasjoner lørdag og mandag klarte legene ved Prinsesse Margarets barnesykehus i Perth å sy på plass alle de tre lemmene igjen.

Ifølge legen som ledet operasjonen, Robert Love, har Terry allerede rørt på fingrene. Han håper at gutten også vil få tilbake finmekanikken i fingre og tær etter hvert.

- Jeg er sikker på at han kan more seg med basketball i fremtiden, sier Love.

- Unik
Operasjonen skal være enestående i verden i sitt slag.

- En slik operasjon med tre lemmer samtidig er den første i Australia, og jeg vil tro den også er den første i verden, sier professor Wayne Morrison, som leder avdelingen for plastisk kirurgi ved St. Vincent-sykhuset i Melbourne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere